Doorgaan naar inhoud
Investeringsaftrek actie

Investeringsaftrek actie

Profiteer tot en met 31 december 2023 van de 28% investeringsaftrek. (KIA)

Investeringsaftrek, wat is dat precies?
Dit is een aftrekpost op je fiscale winst, die je krijgt als je investeert in bedrijfsmiddelen voor je eigen bedrijf. Bijvoorbeeld een machine om je producten te maken, computer apparatuur,
DeWALT Tools of andere bedrijfsmiddelen die je nodig hebt.

Als je in 2023 een bedrag tussen € 2.600,- en € 353.973,- investeert in bedrijfsmiddelen voor je onderneming, dan kan je in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Vanaf € 2.601,- tot € 63.716 is de aftrek 28% van het geïnvesteerde bedrag.

Let op: Bereik je in een boekjaar de grens van € 2.601,- net niet? Het kan de moeite waard zijn om nog wat investeringen te doen voor het einde van het boekjaar, om zo de aftrekpost van 28% over het totale investeringsbedrag te benutten!

Bedragen van € 450,- en meer komen in aanmerking voor de investeringsaftrek. Lagere bedragen mogen niet meegenomen worden.

Het totaalbedrag dat je uiteindelijk van je winst mag aftrekken, hangt af van het totaalbedrag dat je in een boekjaar in je bedrijf hebt geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen. Hieronder staan de percentages voor dit jaar:

Tabel investeringsaftrek 2023

Deze investeringsaftrek geldt voor alle ondernemers die in Nederland gevestigd zijn en belasting betalen. Dat kan inkomstenbelasting zijn over de winst uit je eenmanszaak (ook ZZP’er) of VOF.
Maar ook als je vennootschapsbelasting betaalt voor je B.V. kan je gebruik maken van deze aftrekpost en hier je voordeel mee doen.

Raadpleeg je boekhouder of accountant voor meer informatie.

ToolMaster is niet verantwoordelijk voor fiscale zaken; aan de gegeven informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Vorig artikel ONTVANG EEN GRATIS DeWALT ACCU
Volgend artikel NIEUW DeWALT 36V (2×18V) XR BRUSHLESS HOGEDRUKREINIGER DCMPW1600N-XJ